Besin değeri asla kaybolmuyor - Fırında tavuk pişirirken mutlaka deneyin

Besin değeri asla kaybolmuyor - Fırında tavuk pişirirken mutlaka deneyin
Tavuk birçok şekilde pişirilen her ne şekilde pişerse pişsin oldukça lezzetli olan yemek yemektir. Gerek çorbalarda gerek fırında her şekilde gönüllerde taht kurar.

Özellikle fırında özenle pişirilmiş, görünüşü çıtır, içi ise yumuşacık ise daha da bir lezzetli hale gelir. Üstelik görünüşü ve lezzetli dışında oldukça pratik ve az malzeme ile de yapılabilen fırında tavuk her konuda bir numara oluyor. Sizlere fırında tavuk nasıl yapılır detaylı tarifi ile anlatacağız. Fakat önce fırında muhteşem bir tavuk yapmak için gerekli malzemelere bakalım.

Fırında Muhteşem Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  1. 1 adet büyük tavuk,
  2. 2 tane soğan
  3. 1 su bardağı tavuk suyu veya normal su,
  4. Dolu olacak şekilde 2 yemek kaşığı tereyağı,
  5. Sarımsak (4 adet yani 4 diş),
  6. 1 tane limon,
  7. 1 tutam karabiber ve tuz,
  8. Kekik ( mümkünse taze)

Fırında Muhteşem Tavuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  1. Tavuğunuz ve tereyağınız oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Limonu birkaç küçük parçaya kesin ya da çatal ile birkaç yerinden delin. Bu şekilde yaparsanız tavuğun içerisine koyduğunuz zaman suyunu tavuğa verecek ve daha lezzetli olacaktır.
  3. Tavuğu fırına sürmeden önce üzerine tereyağı sürün. Böylece tavuğun üstü daha da çıtır bir hale gelir.
  4. Sarımsakları soymayın. Bıçak ile üzerine vuracaksınız. Bu şekilde sarımsağın tadı tavuğunuza daha güzel şekilde geçecek.

Fırında Muhteşem Tavuğun Aşama Aşama Yapılışı

İlk olarak tavuğunuzu temizleyin. Soğanları bir tavanın altına yerleştirin dilerseniz soğanın yanında havuç da koyabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken noktalarımızda belirttiğimiz gibi sarımsakları soymadan bıçak ile sarımsağın üstüne vurarak ayırın. Tamamen ayrılmasına gerek yok az biraz yarılması yeterli. Sarımsaklarınızı tavaya koyduğunuz soğanların yanına ekleyin. Limonunuzu birkaç küçük parçaya ayırın ya da çatal ilde delikler açın.

Eğer çatal ile delik açarsanız daha lezzetli olur. Limonu tavuğun içine koyun. Burada dikkat edin sarımsak ve soğanın yanına değil direkt tavuğun içine koyun. Kekiğinizi de tavuğun yanına koyun. Oda sıcaklığında olan tereyağınızı tavuğunuzun üzerine sürün.

Bu noktada her yere eşit miktarda sürmeye üzen gösterin. Bir yer daha fazla olursa eşit bir kızarma oluşmaz. Tuz ve karabiberinizi tavuğunuzun üstüne serpin. Tavuğu soğanların üstüne yerleştirin. Tavuk suyunu ya da normal suyun tavaya dökün.

Bu, tavuğun alt tarafının kuruyup tavaya yapışmaması için yapılıyor. Fırını 170 dereceden önceden ısıtın ve ısınmış fırına tavuğunuzu koyun. Tavuğu 45 dakika ya da 1 saat arası sürede pişirin.

İlgili Haberler